Sausio 13-oji Šventežerio mokykloje

  2022 metų sausio 13 d. 8.00 valandą dešimčiai minučių Šventežerio mokyklos languose sužibo atminimo ir pergalės žvakelės. Pirmoji pamoka taip pat nebuvo tradicinė. Mokytojai pasakojo apie 1991 m. sausio 13-osios įvykius, žiūrėjo dokumentinius filmukus.

  Po penkių pamokų mokiniai rinkosi į mokyklos stadioną. Čia mokytoja Vitalija Tumasonienė su mokinių taryba dar kartą priminė, kokią svarbi ši diena Lietuvai ir jos žmonėms. Prisiminė žuvusius už Lietuvos laisvę ir akcentavo, kad pergalė buvo pasiekta tik visiems susivienijus. Kaip vienybės simbolį mokiniai padalino visiems trispalves apyrankes.

  Tradiciniu pagarbos bėgimu buvo pagerbtos Sausio 13-osios įvykių aukos – žmonės, žuvę 1991-ųjų sausio 13-osios naktį ir mirę nuo sužalojimų, patirtų sovietiniams kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą: Loreta Asanavičiūtė, Virginijus Druskis, Darius Gerbutavičius, Rolandas Jankauskas, Rimantas Juknevičius, Alvydas Kanapinskas, Algimantas Petras Kavoliukas, Vytautas Koncevičius, Vidas Maciulevičius, Titas Masiulis, Stasys Mačiulskas, Alvydas Matulka, Apolinaras Juozas Povilaitis, Ignas Šimulionis, Vytautas Vaitkus.

Nors ir truputį sužvarbę, bet geros nuotaikos mokiniai grįžo į klases.

 Tumasonienė, mokinių taryba