Mokiniai lankėsi  Alytuje įsikūrusioje UAB „Traidenis“

2023 m. kovo 10 d. Lazdijų r. Šventežerio mokyklos 8-10 kl. mokiniai lankėsi  Alytuje įsikūrusioje UAB „Traidenis“. Mokinius priėmė bendrovės technikos direktorius Gintaras Vinikaitis, kuris pasakojo kaip kūrėsi įmonė, kokia graži yra jos misija, kaip jie patys pirmieji Lietuvoje pradėjo gaminti gaminius iš stiklaplasčio, pritaikė inovatyvią vyniojimo technologiją. Įmonės atstovas pristatė įmonės gaminamą produkciją – įvairios paskirties chemiškai atsparias talpas, nuotekų valymo įrenginius tiek individualiems namams, tiek pramoniniams pastatams, įvairius nestandartinius gaminius, tokius kaip skruberiai, priešgaisriniai rezervuarai, akumuliacinės talpos ir kt., uždarą recirkuliacinę žuvų auginimo sistemą, pasakojo su kokiomis šalimis bendradarbiauja ir į kur eksportuoja pagamintą produkciją. Technikos direktorius mokiniams įvardijo kokių profesijų, išsilavinimo žmonės dirba jų įmonėje, ir pabrėžė, kad šiuo metu labai trūksta inžinerijos srities profesionalų.

Vėliau įmonės laboratorijoje praktiškai galėjome pamatyti individualaus namo nuotekų valymo įrenginį, jų gaminamų talpų iš stiklaplasčio. Įmonės technikos direktorius visus supažindino su nuotekų valymo sistemos veikimo principu, montavimu bei įrenginių priežiūra. Mokiniams buvo labai įdomu praktiškai pamatyti ir sužinoti apie šią gamybinę įmonę.

Nuoširdžiai dėkojame mus priėmusiam ir savo darbine patirtimi pasidalijusiam UAB „Traidenis“ technikos direktoriui Gintarui Vinikaičiui.