Svečiuose VU Kūrybos komunikacijos studentė Eglė Jarmalaitė

Sausio 20 d. Lazdijų r. Šventežerio mokykloje lankėsi VU Komunikacijos fakulteto Kūrybos komunikacijos programos studentė, buvusi aktyvi Lazdijų M. Gustaičio gimnazijos moksleivė Eglė Jarmalaitė. Ji 9-10 klasių mokinius supažindino su VU Kūrybos komunikacijos studijomis, stojamųjų balų sandara, karjeros galimybėmis.

Viešnia pasakojo, kad dar besimokydama pirmame kurse, pradėjo vykdyti individualią veiklą, todėl reikėjo teisingai pasirinkti veiklos formą, išmokti apie veiklos administravimą, sutarčių sudarymą, mokesčių mokėjimą, kt. Vėliau ji pasidalijo savo patirtimi apie tai, kaip sekėsi dalyvauti atrankoje dėl darbo, kaip po kelių etapų – pokalbių, kūrybinių užduočių atlikimo, buvo atrinkta dirbti projektų koordinatore Talentų agentūroje Personal, kuri atstovauja vienus didžiausių nuomonės formuotojų Lietuvoje. Ji džiaugėsi dabartiniu savo darbu, nes ši veikla jai labai patinka: ji gali save realizuoti kūryboje, nuolat bendrauti su įvairiais žmonėmis.

Svarbiausia, anot Eglės, nuolat tobulėti, pačiam būti aktyviam ir išnaudoti visas galimybes. Viešnia mokinius skatino dar mokykloje kuo geriau save pažinti, išbandant save įvairiose veiklose, išsigryninti karjeros kryptį, mokytis finansinio raštingumo ir imtis iniciatyvos siekiant savo karjeros tikslų.

Karjeros specialistė Irma Kunsevičienė